17 Januari 2023: Stempels Turkije in je paspoort en je visum China aanvraag

Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 12:48

In deze blog deel ik de actuele situatie en geef ik je tips bij het aanvragen van een visum China als je stempels van Turkije in je paspoort hebt staan.

Sinds augustus 2016 is de Ambassade van China in Den Haag erg voorzichtig met het uitgeven van een visum als je meerdere keren in Turkije bent geweest. Maar niet alleen stempels van Turkije, ook stempels van midden Oosten landen als Egypte, Syrië, Pakistan en Iran kunnen voor vertraging zorgen of zelfs afwijzing. Veel mensen vragen mij naar het hoe en waarom maar de Ambassade geeft daar zelf geen reden voor en ik kan meerdere oorzaken bedenken maar ik laat het antwoord in het midden.

Heb jij MEERDERE stempels Turkije of van andere Midden Oosten landen vanaf januari 2015 in je huidige paspoort staan dan raden wij het volgende aan:

De Ambassade van China zal jou vragen om schriftelijk uit te leggen waar, wanneer en waarom je het land hebt bezocht, wees ze voor en stel zelf al een brief op die je bij jouw visumaanvraag sluit. Hoe dient deze brief er uit te zien?

  • de voertaal naar de Ambassade is altijd Engels;
  • de brief dient gericht te zijn aan De Ambassade van P.R. China
  • in de brief dien je te vermelden waar en wanneer je het land bezocht hebt en wat het doel was van je reis
  • geef een uitgebreide beschrijving, een summiere wordt snel afgewezen
  • ben je voor zaken geweest probeer dan "bewijs" aan te leveren; heb je inkoopfacturen van het bedrijf in Turkije ( of andere landen), vermeld contactpersonen/ gesprekspartners. Wees creatief met het bewijs aanleveren maar zorg wel dat het waar is.

In het verleden nodigde de Ambassade van China mensen uit op de Ambassade in Den Haag voor een interview. Tijdens dit interview worden er vragen gesteld over je verblijf in Turkije of Midden Oostenlanden maar ook wat je gaat doen in China. Tevens neemt de Ambassade jouw vingerafdrukken af.Na dit interview is het afwachten of je het visum China krijgt.

 

Het is ons niet duidelijk of deze gang van zaken wordt voortgezet in 2023 maar we verwachten van wel. In 2020, 2021 en 2022 was deze problematiek nog steeds aanwezig bij de visumaanvragen voor China echter door Covid 19- ontving de Ambassade geen mensen voor interview en dus werd de aanvraag op voorhand afgewezen.

Wij hopen dat je deze informatie nuttig vond. Wij zijn erg blij als je daarom onze pagina wilt "delen" op social media. Zo kunnen wij iedereen voorzien van juiste informatie.

Nog vragen? Neem dan telefonisch of per email contact met ons op.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.