Tijdelijke schorsing afgeven vingerafdrukken bij aanvraag visum China

Gepubliceerd op 16 augustus 2023 om 13:08

Augustus 16, 2023:

Het Chinese aanvraagcentrum CITS, dat alle visa namens de Ambassade van China afhandelt, heeft het volgende op haar website geplaatst:

"Kennisgeving van tijdelijke vrijstelling van het nemen van vingerafdrukken voor sommige aanvragers. Op basis van het bericht van de Chinese Ambassade in Nederland zal het Chinese Visa Application Service Centre in Den Haag van 9 augustus 2023 tot en met 31 december 2023 aanvragers vrijstellen van het nemen van vingerafdrukken voor degenen die een of twee inreisvisa aanvragen voor zaken, toerisme , familiebezoek (alleen Q2), transit- en bemanningsvisum. Chinees Visa Application Service Center in Den Haag 9 augustus 2023"

 

Wat betreft de zakelijke reizigers, vrijgesteld zijn dus mensen die een single entry of double entry businessvisum China aanvragen. Multiple entry businessvisum aanvragers nog wel afgeven vingerafdrukken.

Heeft u na 17 december 2019 al vingerafdrukken afgegeven in Den Haag ( en dus niet in China!)? En heeft u nog steeds hetzelfde paspoort? De afgegeven biometrische gegevens worden 5 jaar gekoppeld aan uw paspoortnummer.

Ook al blijkt dat u dus niet mee hoeft naar Den Haag voor het afgeven van de vingerafdrukken, en wij namens u het visum aanvragen, wij moeten nog wel steeds een afspraak inplannen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.