16 januari 2023: China wijzigt inreisbeleid: Pre-boarding nucleïnezuurtest, antigeentest en gezondheidsverklaring douane China

Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 09:50

Met het aanvragen van je visum China ben je er nog niet. Vanaf 16 januari 2023 heeft China haar Covid19- inreisbeleid gewijzigd. Vanaf 16 januari 2023 geldt:

 

I. Pre-boarding nucleïnezuurtest

Alle reizigers naar China moeten binnen 48 uur voor het instappen een nucleïnezuurtest voor COVID-19 ondergaan en kunnen alleen naar China reizen als uw testresultaat negatief is of nadat het van positief naar negatief is veranderd. Neemt u altijd het bewijs van uw negatieve COVID-19 testuitslag mee ter controle.

II. Gezondheidsverklaring aan de Chinese douane

U bent verplicht om uw negatieve testresultaat aan de Chinese douane te melden door het gezondheidsverklaringsformulier in te vullen op het WeChat-miniprogramma van de Chinese douane (scan de QR-code hieronder), of op https://htdecl.chinaport.gov.cn, of via de Chinese douane-app.

III. Instapcontrole

Bij het instappen zullen luchtvaartmaatschappijen binnen 48 uur controleren of u een negatief resultaat heeft, en degenen die een dergelijk bewijs niet kunnen overleggen, mogen niet aan boord van het vliegtuig.

IV. Zelfbescherming in het vliegtuig

U wordt aangeraden tijdens de vlucht een masker te dragen en goede persoonlijke beschermingsmiddelen mee te nemen om het risico op infectie te verminderen.

V. Inspectie bij binnenkomst

U kunt met het resultaat van uw gezondheidsverklaring door de douane gaan en de Chinese douane kan uw bewijs van negatief COVID-19-testresultaat controleren. Als u de gezondheidsverklaring en de ingangskeuring doorstaat, worden er verder geen eisen gesteld. Staan er afwijkingen in uw gezondheidsverklaring of vertoont u symptomen zoals koorts, dan bent u verplicht een antigeentest te ondergaan door de Chinese douane. Degenen van wie de resultaten positief zijn, moeten zichzelf in quarantaine plaatsen of medische behandeling zoeken, zoals gemeld door de autoriteit. Degenen van wie de resultaten negatief zijn, ondergaan een routinematige quarantaine-inspectie door de Chinese douane in overeenstemming met de Frontier Health and Quarantine Law en andere wet- en regelgeving.

VI. Preventie en bestrijding van epidemieën na binnenkomst

Na binnenkomst in China moet u zich strikt houden aan de vereisten voor het voorkomen en bestrijden van epidemieën van de plaats waar u verblijft.

 

Vereisten voor bewijs van COVID-19-test:

I. Op het bewijs moet de naam van de reiziger staan, die exact dezelfde moet zijn als die op het reisdocument dat voor de vlucht wordt gebruikt, wordt vermeld. Het verdient aanbeveling om ook de geboortedatum en het reisdocumentnummer op het bewijs te vermelden.

II. Het bewijs moet ook bevatten:

  • tijd van de test of het tijdstip van afgifte (minstens één daarvan moet binnen 48 uur voor het instappen zijn); l
  • testmethode (dit zou nucleïnezuurtesten moeten zijn; antigeentesten worden niet geaccepteerd);
  • testresultaat (dat negatief zou moeten zijn; 'onzeker' wordt niet geaccepteerd);
  • en naam en contactgegevens van de testinstelling.

 

III. Het bewijs moet in de officiële taal van de plaats van vertrek van uw vlucht naar China zijn, of in het Engels.

Het wordt gecontroleerd door de luchtvaartmaatschappij van uw vlucht naar China.

IV. Het moet een hardcopy zijn.

Als de toetsingsinstelling een digitale kopie heeft afgegeven, print deze dan uit en neem deze mee.

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.